Mitt intresse för läkande örter fick jag redan som barn. Jag var ute mycket och hade människor omkring mig som kunde mycket om naturen. I sjuårsåldern gick det upp för mig att det finns massor av vilda växter som går att äta och använda som medicin, och jag beslöt mig för att det här var något jag skulle lära mig. På den vägen är det. 2000-2002 utbildade jag mig till örtterapeut på Eklöfs Örtutbildning och har försörjt mig som örtföreläsare, kursledare och terapeut sedan dess.

 

Jag har alltid tyckt om att berätta, så för mig är själva förmedlandet av örtkunskapen en väldigt viktig del. Jag började med ett radioprogram om örter i P4 Västerbotten år 2005, och blev samma år rekryterad till livsstilsmagasinet Strömsö i Finlands Svenska Television. Efter fyra år i radio och TV utbildade jag mig till journalist på Strömbäcks folkhögskola. År 2012 och 2013 spelade jag in programmet Örtskolan för Sveriges television. Idag frilansar jag som journalist och fotograf vid sidan av TV-jobben.

 

Min förhoppning är att jag genom mitt arbete skall kunna inspirera fler människor till att prova på läkeväxter som komplement till annan medicin. Naturen erbjuder oss stora möjligheter att påverka den egna hälsan.

 

Att själv gå ut i skogen och samla in sin medicin ger en dubbelverkande terapeutisk effekt. Skogsvandringen, sökandet efter den rätta örten, att välja ut och plocka de exemplar man vill ha och slutligen gå hem och bereda sin medicin – allt detta sänder starka signaler om läkande till kroppen.