Att använda läkeväxter

Koka egna hudvårdsprodukter

Här får du lära dig grunderna i att använda läkeväxter. Vi går igenom läkekonstens historia, örternas aktiva ämnen, hur man skördar och torkar läkeväxter och olika sätt att bereda dem. En halvdag spenderar vi ute i fält på örtvandring där du får lära dig känna igen olika läkeväxter och veta när det är rätt tid att plocka dem. Vi gör också olika beredningar som örtolja och tinktur.

 

Kursen varvar teori och praktik, och målet är att du efter kursen själv ska kunna lära dig mer på egen hand – och förstås behandla dina vardagsåkommor med örter.

 

Kurslängd: 1-2 dagar

 

Sommaren 2021 går en variant av den här kursen online som en femveckorskurs. Onlinekursen hittar du här.

 

Att tillverka sin egen hudcreme, tvål och schampo är både roligt och bra för huden och miljön. Du väljer helt själv vad du vill att dina produkter ska innehålla och slipper utsätta dig för mineraloljor, syntetiska doftämnen och andra tveksamma ingredienser. Du kan dessutom utforma produkterna så att de passar just din hud och hårtyp.

 

På den här kursen får du lära dig koka några olika produkter som du sedan kan utgå ifrån när du ska koka vidare på egen hand. En kreativ och inspirerande kurs som de flesta brukar uppskatta.

 

Kurslängd: 1-2 dagar

 

Nu finns möjligheten att gå den här kursen online.

Här kan du läsa mer.