Örtkurs online

Under sommaren 2020 testade jag för första gången konceptet örtkurs online och det blev väldigt lyckat. Kursen pågår i fem veckor och du kan genomföra varje veckas uppgifter när du själv har tid och lust.

 

Nu är andra och sista örtkursen för i år i full gång och anmälan är stängd. Välkommen att vara med på kursen sommaren 2022!

Den här kursen är utformad som en vanlig örtkurs men allt sker via internet. Du får lära dig grunderna i att använda medicinalväxter för att stärka din hälsa och behandla olika vardagsåkommor. Vi går bland annat igenom örternas aktiva ämnen, hur man plockar och torkar läkeväxter och olika sätt att bereda dem. Efter kursen kan du själv fortsätta studera med kursmaterialet som handbok. Vid det laget kommer du att känna dig trygg med din nyvunna kunskap och kan lugnt använda läkeväxter till hälsa och hudvård.

 

Det här ingår:

  • En lättnavigerad kursplattform med instruktioner, recept och diskussionsforum
  • Utförliga videofilmer med instruktioner
  • Ställa frågor till läraren obegränsat via e-post eller i diskussionsforumet
  • Video med frågor och svar varje vecka

Kursmaterial: Min bok "Läkeväxter till vardags"

Lärare: Alexandra De Paoli

Kurslängd: Fem veckor där du får jobba på i din egen takt när det passar dig själv

Kursstart: 9 juli 2021

Pris: 1200 kr + inköp av boken "Läkeväxter till vardags". Den hittar du här.

Observera att kursboken inte ingår i kursavgiften utan får köpas till separat!

 

Så här fungerar det:

Varje vecka släpps ett nytt kapitel på kursplattformen. Då får du en en samling videos där jag berättar vad vi ska göra under veckan och visar rent praktiskt hur det går till. En del krångliga saker förklarar jag utförligt.

Sedan får du själv läsa veckans avsnitt i kursboken och göra veckans uppgift, som kan vara att plocka och torka en växt, göra en tinktur eller koka örtte. Du får också välja ut fem örter som du vill läsa om i kursboken.

När som helst kan du kontakta mig via e-post för att ställa frågor. Det finns också ett diskussionsforum där deltagarna kan ställa frågor till mig och varandra. Dessutom kommer kursen att ha en facebookgrupp där deltagarna kan dela bilder och reflektioner. I slutet av varje vecka spelar jag in en video med veckans frågor och svar som alla kan titta på.

Du har tillgång till kursmaterialet så länge du vill. Du får ett kursintyg efter avslutad kurs.

Varmt välkommen!

Alexandra

Till kursen

Så här säger de som gick kursen 2020:

 

"Ett stort och varmt tack för den helt suveräna kursen! Jag har lärt mig oerhört mycket. Din kunskap och erfarenhet, och ditt charmiga sätt och tydliga kommunikation har gjort kursen så inspirerande och lätt att ta till sig. Och det innehållsrika, fina och pedagogiska studie-materialet är ovärderligt."

 

- Åsa -

 

 

"Tack så jättemycket för en toppenkurs! Det har varit jättebra svar på alla frågor och det märks att du kan väldigt mycket. Kursmaterialet är väldigt tydligt och fint. Upplägget och videorna har också varit superbra samt jättebra med samman-ställningen av alla frågor och svar från alla andra också."

 

- Agnetha -

 

 

"Jag är så glad att jag hoppade på den här kursen. Jag har återfått mitt stora intresse och min självsäkerhet när det gäller örter. Tänk vad snabbt det kommer tillbaka när man tar upp kunskap igen. Härlig kurs, härliga deltagare och engagerad lärare. Kan inte bli bättre!"

 

- Maria -

 

 

"Varmt tack för en fantastiskt lärorik och inspirerande kurs. Jag har lärt mig så mycket nytt och det har även spridit ringar på vattnet till mina nära och kära."

 

- Mona -

 

 

"Tack så mycket för en otroligt givande, intressant och rolig kurs. Har verkligen börjat se trädgården och naturen med andra ögon. Toppenbra!"

 

- Mari -

 

 

"Tack för en fantastiskt givande kurs som jag verkligen kommer att ha mycket nytta av!"

 

- Marie -

 

 

"Stort tack för din kurs, den har verkligen berikat mig!"

 

- Anna-Karin -